Domaine Johanna Cecillon – Bretoense Godendrank

Johanna Cecillon stamt af van een wijnmakersfamilie uit de Ardèche. De wijnmakerstraditie heeft ze meegenomen naar het Bretoense dorpje Sévignac. Daar liggen de oude hoogstamboomgaarden die onderhouden worden volgens agro-ecologische principes. De appels worden manueel geoogst van september tot november waarna ze nog een narijping krijgen op het domein. De persing gebeurt in een traditionele wijnpers om vervolgens het appelsap per soort te vergisten. Na de eerste gisting vindt een tweede gisting plaats, afhankelijk van de soort cider op eikenhouten vaten. Finaal wordt de cinder hergist op fles, wat hem een mooie parel meegeeft. Deze werkwijze met respect voor onze aarde en de voorouderlijke tradities zorgen voor een unieke cider met uitgebalanceerd smakenpallet. Bovendien zijn alle ciders van Domaine Johanna Cecillon bio gecertificeerd.

Divona

Divona is de Keltische godin van de heilige bronnen.

Terroir: Rijke, diepe leemgrond omgeven door oude bossen.

Cidrificatie: De appels worden handmatig geoogst tussen oktober en december. Ze rijpen vervolgens verder om de smaken te intensifiëren. Voor de gisting wordt enkel gebruik gemaakt van de van nature op de appelschil aanwezige gisten.

Eind april wordt de cider gebotteld om vervolgens te hergisten op fles.

Deze cider is niet gefilterd, niet gepasteuriseerd en bevat geen toegevoegde suikers of sulfiet.

Smaakpallet: Fruitige neus met toetsen van pompelmoes en vanille. Deze cider bevat delicate bubbels en heeft een heldere, briljant gouden kleur.

Serveertips: Schenk bij een temperatuur van 12°C, ideaal als aperitief of bij rood fruit.

Alcoholpercentage: 5,5%

Volume: 75cl of magnum

  Bio Gecertificeerd

Nerios

Nerios is de Keltische godin van de wild, bruisende bronnen.

Terroir: Lemige toplaag met granieten ondergrond.

Cidrificatie: De appels worden handmatig geoogst tussen september en november. Deze rijpen vervolgens verder om de smaken te intensifiëren. Na het persen vindt een spontane gisting plaats, nadien rijpt deze cider op eikenhouten vaten.

Rond april worden de ciders gebotteld om vervolgens te hergisten op fles.

Deze cider is niet gefilterd, niet gepasteuriseerd en bevat geen toegevoegde suikers of sulfiet.

Smaakpallet: Krachtige cider met sterke tannines en toetsen van hazelnoot, karamel en een frisse bitterheid. Bevat fijne parels en heeft een heldere, koperachtige kleur.

Serveertips: Schenk bij een temperatuur van 12°C. Lekker bij een wit stukje vlees, varken, salade met noten of kaas.

Alcoholpercentage: 7,5%

Volume: 75cl of magnum

  Bio Gecertificeerd

 

Nantosuelta

Nantosuelta is de Keltische godin van de bronnen, verwijst etymologisch naar de vallei van de zon.

Terroir: De eerste boomgaard heeft een ondiepe humuslaag met granieten ondergrond, de tweede ligt lager op de zuidflank van de heuvel met een diepere ondergrond.

Cidrificatie: De appels worden handmatig geoogst tussen oktober en december. Deze rijpen vervolgens verder om de smaken te intensifiëren. Na het persen vindt een spontane gisting plaats, nadien rijpt deze cider op eikenhouten vaten.

Rond april worden de ciders gebotteld om vervolgens te hergisten op fles.

Deze cider is niet gefilterd, niet gepasteuriseerd en bevat geen toegevoegde suikers of sulfiet.

Smaakpallet: Complexe neus van witte bloemen, elegante smaak met aroma's van gekonfijt fruit, karamel en vanille. Amberkleurige cider met delicate bubbels.

Serveertips: Schenk bij een temperatuur van 12°C. Lekker bij foie gras, kaas of tarte tatin.

Alcoholpercentage: 6%

Volume: 75cl of magnum

  Bio Gecertificeerd

Domein

Boomgaard

Rijpingskelder