Cider uit het voedselbos

Erik Lefevre kwam op het idee om cider te produceren in 2011. Toen trouwde hij en volgens de familietraditie werd op het feest cider geserveerd. De familie Lefevre brouwt immers al 200 jaar cider voor eigen gebruik. Ger, Erik's boezemvriend overtuigde Erik om deze cider voor iedereen beschikbaar te maken. De familieboerderij ligt in Berville, Picardië. Hier heeft Erik de weides van zijn vader omgezet in appelboomgaarden volgens agro-ecologische principes. Erik zet zich immers in voor de ontwikkeling van een voedselbos. De appelbomen worden bestoven door honingbijen, die ook honing produceren. De nectar halen de bijen uit vlinderbloemigen die als ondergroei onder de bomen staan. Deze vlinderbloemigen bemesten de bodem door hun stikstoffixatie. Ook plantte Erik bessen tussen zijn bomen, om zo de biodiversiteit in zijn boomgaard verder te verhogen. De Lefevre cider is dan ook bio gecertificeerd.

Lees ook: Op bezoek bij Eric Lefevre