Lefevre – Cider uit het voedselbos

Erik Lefevre kwam op het idee om cider te produceren in 2011. Toen trouwde hij en volgens de familietraditie werd op het feest cider geserveerd. De familie Lefevre brouwt immers al 200 jaar cider voor eigen gebruik. Ger, Erik's boezemvriend overtuigde Erik om deze cider voor iedereen beschikbaar te maken. De familieboerderij ligt in Berville, Picardië. Hier heeft Erik de weides van zijn vader omgezet in appelboomgaarden volgens agro-ecologische principes. Erik zet zich immers in voor de ontwikkeling van een voedselbos. De appelbomen worden bestoven door honingbijen, die ook honing produceren. De nectar halen de bijen uit vlinderbloemigen die als ondergroei onder de bomen staan. Deze vlinderbloemigen bemesten de bodem door hun stikstoffixatie. Ook plantte Erik bessen tussen zijn bomen, om zo de biodiversiteit in zijn boomgaard verder te verhogen. De Lefevre cider is dan ook bio gecertificeerd.

Demi-Sec

Cidrificatie: Gemaakt volgens het 200 jaar oude familierecept, gebruik makend van het verse appelsap van 7 verschillende appelvariëteiten die elk hun karakteristieke smaak meegeven aan de goudgele cider. De cider is gefermenteerd gedurende 45 dagen. Vervolgens gaat deze na filtratie en pasteurisatie naar zijn nieuwe thuis, een groen 33cl flesje, wat zorgt voor een stabiele en goed bewaarbare cider.

Smaakpallet: Fruitig aroma met een hint van perzik, wilde kruiden en stro. Zoete aanzet met een prachtige droge afdronk. Deze cider bevat delicate bubbels en heeft een heldere, amber gouden kleur.

Serveertips: Schenk bij een temperatuur van 10°C, ideaal als aperitief, bij varken, zachte kazen zoals Camembert en Brie of in de bereiding van mosselen.

Alcoholpercentage: 4,9%

Volume: 33cl

  Bio Gecertificeerd

Brut

Cidrificatie: Een moderne variant op het oude familierecept, gebruik makend van het verse appelsap van 6 verschillende appelvariëteiten die elk hun karakteristieke smaak meegeven aan de goudgele cider. De cider is gefermenteerd op lage temperatuur en vervolgens gerijpt gedurende 5 maanden. Vervolgens gaat deze na filtratie en pasteurisatie naar zijn nieuwe thuis, een groen 33cl flesje, wat zorgt voor een stabiele en goed bawaarbare cider.

Smaakpallet: : Droge cider met fruitige neus en hinten van drop en koffie. Robuuste en levendige cider met een consistent droge afdronk. Deze prachtige kastanje gouden cider wordt tot leven gewekt door fijn parelende bubbels en een delicaat schuim.

Serveertips: Schenk bij een temperatuur van 10°C, ideaal als aperitief, bij varken, kip, geitenkaas en pannenkoeken.

Alcoholpercentage: 5,9%

Volume: 33cl

  Bio Gecertificeerd

Cidre D' Hiver

Cidrificatie: De fruitige demi-sec van Lefevre wordt onderworpen aan een vriesdestillatie. Gedurende 5 dagen wordt de cider bevroren bij -18°C. Het bovenstaande ijs wordt verwijderd en de cider wordt vervolgens geïnfuseerd met kaneel, appelsien en framboos.

Smaakpallet: Een neus die doet denken aan lentewouden, verwelkomend framboosaroma met een hint van citrus. Ronde, zachte honingsmaak in de aanzet gevolgd door een wilde afdronk van framboos en appelsien. Deze delicaat parelende cider heeft een verleidelijke amber tint en vormt een mooie schuimkraag.

Serveertips: Schenk bij 10°C. Het ideale gezelschap voor de donkere winteravonden. Serveer als verrassende aperitief of serveer bij pannenkoeken en dessert.

Alcoholpercentage: 5,9%

Volume: 33cl

  Bio Gecertificeerd

Assortiment

Demi-Sec

Retro