Manoir D’Apreval – Normandische schone, zacht als het kan, straf als het moet

Het familiale cider- en calvadoshuis Manoir D'Apreval bevindt zich vlak naast het pittoreske stadje Honfleur en staat onder leiding van Agathe Letellier. Deze straffe madam heeft meer dan 20 jaar ervaring in de productie van cider en bewaakt dagelijks de kwaliteit van de producten. Bij Manoir D'Apreval wordt gebruik gemaakt van 17 AOC appel rassen, specifiek geselecteerd voor de productie van cider en calvados. De boomgaarden zijn allen in eigen beheer en bio-gecertificeerd. De appelbomen staan ingeplant in de Normandische krijtgronden en hebben een idyllisch uitzicht op de monding van de Seine. Naast cider en calvados produceren ze ook heerlijke pommeau en ciderazijn.

Cidre Cuvée Saint Georges 2015 - Cidre A.O.P Pays d'Auge Demi-Sec

Cidrificatie: 9 appelsoorten liggen aan de basis van deze perfect uitgebalanceerde cider. Voor het persen worden de vermalen appels blootgesteld aan de lucht voor 2 uur. Deze oxidatie zorgt voor een diepere kleur en een sterkere ontwikkeling van de appelaroma's. De gisting komt op gang dankzij de wilde, natuurlijke gisten aanwezig op de appelschil.

Vervolgens wordt de cider traag gegist bij lage temperatuur op inox vaten, gefilterd en gebotteld. Hierna vindt een hergisting op fles plaats wat resulteert in een mooie, natuurlijke bubbel.

Deze cider wordt niet gepasteuriseerd en bevat geen toegevoegde suikers of sulfiet.

Smaakpallet: Rijke en fruitige neus met toetsen van hout, zachte harsen en rook. Deze cider heeft een zacht fruitige smaak met een mooi uitgebalanceerde tannines en een lage aciditeit. Deze cider bevat prachtige bubbels en heeft een heldere, amber gouden kleur. Deze cider draagt het keurmerk Appellation d'Origine Contrôlée Pays d'Auge, wat garant staat voor een authentieke productie en smaak.

Serveertips: Schenk bij een temperatuur van 12°C, ideaal als aperitief, bij gevogelte of wit vlees.

Alcoholpercentage: 4%

Volume: 75cl

  Bio Gecertificeerd

Cidre Côte de Grâce Brut 2015

Cidrificatie: 10 appelsoorten liggen aan de basis van deze aromatische, droge cider. Na het persen worden het appelsap vergist gebruik makende van de wilde, natuurlijke gisten aanwezig op de appelschil. De gisting geschiedt bij lage temperatuur waardoor de complexe aroma's zich kunnen ontwikkelen.

Na de eerste gisting wordt de cider gefilterd, gebotteld en hergist op fles. Hierdoor krijg je mooie, natuurlijke bubbels.

Deze cider wordt niet gepasteuriseerd en bevat geen toegevoegde suikers of sulfiet.

Smaakpallet: De neus is fris en vegetaal, met toetsen van gebrande caramel en bos. De aanzet is fris met een knappe tannines die ook structuur geven aan de sterk evoluerende, lange, droge afdronk. Briljant gouden kleur met fijne bubbels.

Serveertips: Schenk bij een temperatuur van 12°C. Het perfecte gezelschap bij wit vlees, gevogelte, gebraden of geroosterd vlees maar ook voor salades, jonge kaas, vis of zeevruchten.

Alcoholpercentage: 5%

Volume: 75cl

  Bio Gecertificeerd

Calvados Grande Réserve - Appellation Calvados Pays d'Auge Contrôlée

Cidrificatie: Geklaarde cider wordt vergist gedurende 6 maanden waarbij alle suikers omgezet worden in alcohol

Destillatie: Dubbele destillatie in een koperen alambiek.

Rijping: In 400l eiken vaten wordt het destillaat gerijpt tussen de 10 tot 12 jaar. 25% van de vaten zijn nieuw wat zorgt voor krachtige tannines. Vervolgens worden de verschillende jaartallen versneden tot een heerlijke calvados met het AOC Pays d'Auge keurmerk.

Smaakpallet: Zacht, afgerond aroma met toetsen van hazelnoot, praliné en honing. Zachte aanzet met geconfijte appels, vanille en een pikante, delikate afdronk. Helder gouden kleur met ambertonen.

Serveertips: Schenk bij kamertemperatuur als digestief.

Alcoholpercentage: 42%

Volume: 70cl

  Bio Gecertificeerd

Pommeau de Normandie - Appellation Pommeau de Normandie Contrôlée

Productie: 2/3 vers appelsap wordt gemengd met 1/3 jonge calvados. Dit mengesel wordt vervolgens gerijpt op eikenhouten vaten.

Rijping: In oude eiken vaten met een een beperkte aanwezigheid van tannines wordt de pommeau gerijpt gedurende 18 tot 24 maanden.

Smaakpallet: Aroma's van gekonfijt fruit, zoete, volle aanzet van pruim en rode vruchten. Mooie balans tussen de alcoholische structuur van de calvados en de ronde, zachte smaak van het appelsap. Donkere amberkleurig.

Serveertips: Schenk fris als aperitief of op ijs. Heerlijk bij foie gras, meloen, of bij chocolade of appel gebaseerde desserten. Ook uitermate geschikt voor het toevoegen van kleur en appelaroma's bij cocktails of sauzen.

Alcoholpercentage: 17,5%

Volume: 35cl

  Bio Gecertificeerd

Domein

Oude schuur

Rijpingskelder