Maison Sassy – Normandische cidertraditie in een hip jasje

De oprichters van Maison Sassy zijn twee jeugdvrienden. Afkomstig uit een geslacht van calvadosproducenten kwamen als kind al spelend in de kelders. Hier rijpte niet enkel de calvados, maar ook de cider voor persoonlijk gebruik. Ze raakten verliefd op het product en besloten zelf een ciderlijn op te starten. Hierbij gebruiken ze traditionele familierecepten met een moderne twist, zowel qua productiemethode als verpakking.

Cidre - l' Inimitable

Terroir: De boomgaarden staan op klei en leem. De nabijheid van de bossen geeft de appels hun karakteristieke aciditeit. Deze wordt mooi uitgebalanceerd door de zoetheid die meegegeven wordt door de klei-leem bodem waarin de appelbomen geworteld staan.

Cidrificatie: Voor de productie van deze cider worden 22 appelvariëteiten gebruikt. Elke soort draagt met zijn specifieke eigenschappen bij tot een mooie balans tussen zoet, zuur en bitter.

Smaakpallet: Fruitige appel aroma's met ondertonen van leer en hout. Subtiele balans tussen zuren en bitters, mooi afgerond dankzij het verfrissende appelaroma. Delicaat mousserend met een helder gouden kleur.

Serveertips: Schenk bij een temperatuur van 8°C, past mooi bij gevogelte, kaas, een appeldessert of als verfrissend aperitief.

Alcoholpercentage: 5,2%

Volume: 33cl & 75cl

Cidre Rosé - La Sulfureuse

Terroir: Cidrificatie: Voor de productie van deze cider worden 18 appelvariëteiten gebruikt. Elke soort draagt met zijn specifieke eigenschappen bij tot een mooie balans tussen zoet, zuur en bitter. De roze kleur wordt op een natuurlijke manier verkregen door het gebruik van een appelsoort met roze vruchtvlees en door het tijdelijk mee vergisten van de rode appelschil.

Smaakpallet: Aroma's van appel en rood fruit. Soepele aanzet, fruitig, evenwichtig opgebouwd met subtiele zuren. Mooie, afgeronde textuur met zachte evolutie op de tong en uitwaaierende afdronk. Fijne bubbels.

Serveertips: Schenk bij een temperatuur van 7°C, ideaal als aperitief of bij dessert of sorbet.

Alcoholpercentage: 3%

Volume: 33cl & 75cl

Poiré - Le Vertueux

Terroir: De boomgaarden staan op klei en leem. De nabijheid van de bossen geeft de peren hun karakteristieke aciditeit. Deze wordt mooi uitgebalanceerd door de zoetheid die meegegeven wordt door de klei-leem bodem waarin de peerbomen geworteld staan. De peren worden handgeplukt uit een boomgaard van meer dan 100 jaar oud.

Cidrificatie: Meer dan 12 peervariëteiten liggen aan de basis van deze poiré met als voornaamste soorten 'plant de blanc', 'vinot', 'antricotin' en 'belle-verge'. Elke soort draagt met zijn specifieke eigenschappen bij tot een mooie zoetzure balans.

Smaakpallet: : Krachtig perenaroma met scherp zure aanzet en mooie afgeronde afdronk. Licht heldere poiré met fijne bubbels.

Serveertips: Schenk bij een temperatuur van 7°C, ideaal als aperitief, bij vis, schaaldieren of een dessert met chocolade.

Alcoholpercentage: 2,5%

Volume: 33cl & 75cl

Cidre Bio - L’Angélique

Terroir: De boomgaarden staan op klei en leem. De nabijheid van de bossen geeft de appels hun karakteristieke aciditeit. Deze wordt mooi uitgebalanceerd door de zoetheid die meegegeven wordt door de klei-leem bodem waarin de appelbomen geworteld staan.

Cidrificatie: Voor de productie van deze cider worden 5 biologisch geteelde appelvariëteiten gebruikt met een bitterzoet karakter, namelijk Bedan, Doux Normandie, Frequin, Douce Moën en Douce Coët Ligné) . De gebruikte rassen zijn oud Normandisch en worden handgeplukt in historische boomgaarden.

Smaakpallet: Aroma van rijpe appel. Uitgesproken en uitgebalanceerde smaak met sterk fruitige aanzet en tonen verwijzend naar de typisch Normandische terroir in de afdronk. Evenwichtig mousserend met diep gouden kleur en mooie tannine in de afdronk uitgebalanceerd met de aroma's van gestoofde appel.

Serveertips: Schenk bij een temperatuur van 8°C, schenk als fruitig aperitief, bij witte zachte kaas of wit vlees.

Alcoholpercentage: 4%

Volume: 33cl & 75cl

  Bio Gecertificeerd

Small Batch

Terroir: De bomen voor de productie van deze appels werden speciaal geselecteerd uit de historische boomgaarden van l’Orne en Nord-Mayenne. Deze boomgaarden zijn geworteld in klei-leem bodems met een ondergrond van graniet en schist, kenmerkend voor het Armoricaans massief dat zich in deze streek manifesteert.

Cidrificatie: Voor de productie van deze cider worden traditionele ciderappelvariëteiten gebruikt. De productie vindt plaats in beperkte oplage en grijpt terug naar de historische methodes voor het produceren van cider, zoals ze vroeger in de statige hoeves van Normandië werden uitgevoerd. Deze cider wordt bekomen door middel van een open, spontane gisting.

De cider is ongefilterd en niet gepasteuriseerd, wat bijdraagt aan een complexe smaakontwikkeling op de fles.

Smaakpallet: Rustieke maar fris zure aanzet kenmerkend voor traditionele cider. Nadien evolueert de smaak over zoet tot een bitterzoete afdronk met subtiele zuren. De aroma's verwijzen naar wilde appelsoorten met beperkte suikers en een uitgesproken karakter. Deze cider heeft een strogele kleur met een lichtgele sluier van gist en delicate bubbels.

Serveertips: Schenk bij een temperatuur van 8°C, als karaktervolle drank of serveer bij sterke kaas, haas of fazant.

Alcoholpercentage: 5%

Volume: 33cl & 75cl

Domein

Assortiment

Food pairing