Thistly Cross – De artistieke cider

Thistly Cross is ontstaan uit een sterke passie voor cider en Schotse producten. Het is een samenwerking tussen Ian Rennie, de appelboer, en Peter Stuart, een kunstenaar en ciderkenner. Zowel het telen van de appels, het persen, fermenteren als het rijpen vinden plaats in de schuren van de 'South Belton Farm' op het Schotse platteland in de streek East Lothian. Thistly Cross staat bekend voor zijn zeer licht mousserende ciders met bijzondere smaken.

Elderflower

Cidrificatie: Schotse appelrassen worden geperst en vergist met champagnegist. Nadien wordt de cider gedurende zes maand koel gerijpt, waarbij vers gepulkte vlierbloesems toegevoegd worden.

Smaakpallet: Sterk fruitige neus met uitgesproken floraal karakter. Verfrissend en karaktervolle aanzet met lichte afdronk. Licht karamelkleurig en subtiel parelend.

Serveertips: Serveer fris als een zomers aperitief

Alcoholpercentage: 4%

Volume: 50cl

Whisky Cask

Cidrificatie: Schotse appelrassen worden geperst en vergist met champagnegist. Nadien wordt de cider gedurende zes maand koel gerijpt op eikenhouten vaten, voorgaand gebruikt in de productie van Glen Moray whisky.

Smaakpallet: Complexe neus met aardse tonen en vanille. Semi droge cider met een verrassend vol aroma met een mooie balans tussen fruitigheid en de gerookte aardse whisky tonen. Licht sprankelend.

Serveertips: Serveer fris, om van te genieten op een rustig moment.

Alcoholpercentage: 6,9%

Volume: 50cl

Traditional cider

Eiken vaten

Lekker fris