Worley’s – (h)eerlijke ciders

Worley's Real Somerset Cider wordt geproduceerd door Helen Burge en Neil Worley. De productie vindt plaats in een 17e-eeuwse hoeve in de Mendip Hills in het hartje van Somerset, de streek bij uitstek in het Verenigd Koninkrijk voor ciderproductie. Ze maken enkel gebruik van traditionele Engelse ciderappelvariëteiten zoals 'Harry Master's Jersey', 'Somerset Redstreak', 'Stoke Red' en 'Dabinett'.
Wanneer de appels hun optimale rijpheid bereikt hebben, worden ze geperst. Dit sap wordt aan de hand van spontane gisting onderworpen aan een trage gisting gedurende de wintermaanden. Na bottelen in het voorjaar worden unieke, Engelse stijl, craft ciders bekomen.

Beatnik Billy

Cidrificatie: Geproduceerd met appels van traditionele Engelse appelvariëteiten die een trage, spontane gisting ondergaan hebben. Na filteren en pasteuriseren vindt deze cider zijn nieuwe thuis in de knappe 50cl flesjes.

Smaakpallet: Zoete, licht parelende cider die gekenmerkt wordt door zijn uitgesproken fruitigheid die zacht wordt uitgebalanceerd dankzij de scherpe ondertoon.

Serveertips: De ideale zomerdrank om fris gekoeld te nuttigen op een terrasje.

Alcoholpercentage: 5,5%

Volume: 50cl

Mendip Hills

Cidrificatie: Deze cider wordt geproduceerd met appelvariëteiten die spontaan van de boom vallen en die tussen de koele grassen van de historische boomgaarden in Somerset verder rijpen. Dit levert een prachtig, goudgeel en complex sap op. Na een trage spontane gisting en rijping gedurende 6 maand wordt de cider gefilterd en gepasteuriseerd afgevuld in de hippe flesjes, kenmerkend voor Worley's cider.

Smaakpallet: Semi droge cider met zachte, ronde aroma's met een boeiende complexiteit. Licht parelend en goudgeel.

Serveertips: Verfrissende dorstlesser of om van te genieten bij een gerecht met curry of bij een Oosters slaatje.

Alcoholpercentage: 6,4%

Volume: 50cl

Red Hen

Cidrificatie: Geproduceerd met appels van traditionele Engelse appelvariëteiten die vroeg in het seizoen rijp zijn. De appels hebben een zekere scherpte en bitterzoete smaak. De cider wordt gegist onder invloed van de van nature op de appels aanwezige gisten en krijgt de tijd om bij lage temperatuur verder te rijpen gedurende de wintermaanden.

Smaakpallet: : Droge, mooi parelende cider met een kenmerkende kruidige neus, een fruitige evolutie en een lange droge afdronk.

Serveertips: Serveer fris bij een koud vleesgerecht, een hartig slaatje of als sprankelende dorstlesser.

Alcoholpercentage: 6,2%

Volume: 50cl

Special Reserve

Cidrificatie: Geproduceerd met appels van traditionele Engelse appelvariëteiten. Voor deze gisting wordt een traditionele, trage, spontane gisting gebruikt. In het Engels wordt dat aangeduid met de term 'Keeving'. Vervolgens wordt de cider hergist op fles en gerijpt gedurende enkele maanden. Niet gepasteuriseerd en niet gefilterd. De cider ontwikkelt nog verder in de fles en wordt best fris bewaard.

Smaakpallet: Knap parelende cider met een uitgesproken fruitaroma. Mooi uitgebalanceerde complexe smaak met een subtiele zoetheid en zachte tannines, in evenwicht gehouden door fijne zuren.

Serveertips: Serveer als fris aperitief of bij jonge Engelse cheddar, wit vlees of een fruitig slaatje.

Alcoholpercentage: 5,4%

Volume: 75cl

Domein

Neil Worley

Red Hen